Het Transitiebedrijf

Wie zijn wij?

Het Transitiebedrijf is een zelfstandig onderdeel van WZW, de werkgeversvereniging van Zorg en Welzijn in Gelderland. Wij werken vanuit het principe “voor én door elkaar” en kunnen dankzij ons brede (inter)sectorale netwerk van werkgevers en experts effectief personeels- en organisatievraagstukken oppakken.

Door- en uitstroom
In opdracht van de zorg- en welzijnswerkgevers in Gelderland, heeft WZW (Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn) in 2013 het Transitiebedrijf opgericht. Het Transitiebedrijf ondersteunt bij door- en uitstroom van (boventallige) medewerkers en begeleidt naar nieuw, passend en duurzaam werk. Samen krijgen we talent op de juiste plek, behouden we werkzekerheid en voorkomen we WW. Werknemers en werkgevers hebben in grote mate zelf regie over het transitieproces

Goed werkgeverschap en goed werknemerschap
Vanuit goed werknemerschap werken medewerkers zelf actief mee aan hun duurzame inzetbaarheid. Als goed werkgever faciliteren organisaties hen door professionele begeleiding, (regel)ruimte, doorstroommogelijkheden of een zachte landing te bieden. Zo zorgen werkgevers en werknemers met behulp van het Transitiebedrijf (zonder tussenkomst van de overheid) zelf voor een goede afstemming tussen vraag en aanbod.

Unieke werkwijze: voor én door elkaar!
Activiteiten en diensten worden optimaal gedeeld en voor en door professionals van leden van WZW uitgevoerd. Zo zijn er loopbaan- en re-integratiedeskundigen vanuit diverse zorgorganisaties betrokken bij de coaching en begeleiding van uw medewerkers. Dit biedt meerdere voordelen. Zij kennen de branche en regio als geen ander, het Transitiebedrijf weet daardoor exact waar kansen liggen, draagt bij aan de professionaliteitsbevordering en werkzekerheid van deze professionals en beschikt over een groot en krachtig netwerk met alle benodigde expertise. Samen krijgen we zo wortels in elkaars organisatie waardoor samenwerking, transities en inzet van medewerkers gewoon worden.

Netwerk: binnen én buiten Zorg en Welzijn
Het Transitiebedrijf is van alle leden en beschikt daarmee over een krachtig netwerk (regionaal en subregionaal). Doen er zich kansen voor? Dan is het Transitiebedrijf als eerst op de hoogte. Leden geven elkaars transitiekandidaten voorrang, of het nu uitstroom- of meeloopmogelijkheden zijn. Zo dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid.
Binnen Zorg en Welzijn alleen kunnen we de huidige uitstroom echter niet opvangen. Het Transitiebedrijf realiseert dan ook uitstroommogelijkheden buiten Zorg en Welzijn, samen met gespecialiseerde bureaus als partner.

Bedrijfsgegevens
Het Transitiebedrijf is onderdeel van WZW B.V.
BTW: 8528.69.216.B.01
KvK: 58090142

Share This