Het Transitiebedrijf

Over het Transitiebedrijf

Het Transitiebedrijf is een zelfstandig onderdeel van WZW, de werkgeversvereniging van Zorg en Welzijn in Gelderland. Wij werken vanuit het principe “voor én door elkaar” en kunnen dankzij ons brede (inter)sectorale netwerk van werkgevers en experts effectief personeels- en organisatievraagstukken oppakken.

Door- en uitstroom
In opdracht van de zorg- en welzijnswerkgevers in Gelderland, heeft WZW (Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn) in 2013 het Transitiebedrijf opgericht. Het Transitiebedrijf ondersteunt bij door- en uitstroom van (boventallige) medewerkers en begeleidt naar nieuw, passend en duurzaam werk. Samen krijgen we talent op de juiste plek, behouden we werkzekerheid en voorkomen we WW. Werknemers en werkgevers hebben in grote mate zelf regie over het transitieproces

Goed werkgeverschap en goed werknemerschap
Vanuit goed werknemerschap werken medewerkers zelf actief mee aan hun duurzame inzetbaarheid. Als goed werkgever faciliteren organisaties hen door professionele begeleiding, (regel)ruimte, doorstroommogelijkheden of een zachte landing te bieden. Zo zorgen werkgevers en werknemers met behulp van het Transitiebedrijf (zonder tussenkomst van de overheid) zelf voor een goede afstemming tussen vraag en aanbod.

Unieke werkwijze: voor én door elkaar!
Activiteiten en diensten worden optimaal gedeeld en voor en door professionals van leden van WZW uitgevoerd. Zo zijn er loopbaan- en re-integratiedeskundigen vanuit diverse zorgorganisaties betrokken bij de coaching en begeleiding van uw medewerkers. Dit biedt meerdere voordelen. Zij kennen de branche en regio als geen ander, het Transitiebedrijf weet daardoor exact waar kansen liggen, draagt bij aan de professionaliteitsbevordering en werkzekerheid van deze professionals en beschikt over een groot en krachtig netwerk met alle benodigde expertise. Samen krijgen we zo wortels in elkaars organisatie waardoor samenwerking, transities en inzet van medewerkers gewoon worden.

Netwerk: binnen én buiten Zorg en Welzijn
Het Transitiebedrijf is van alle leden en beschikt daarmee over een krachtig netwerk (regionaal en subregionaal). Doen er zich kansen voor? Dan is het Transitiebedrijf als eerst op de hoogte. Leden geven elkaars transitiekandidaten voorrang, of het nu uitstroom- of meeloopmogelijkheden zijn. Zo dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid.
Binnen Zorg en Welzijn alleen kunnen we de huidige uitstroom echter niet opvangen. Het Transitiebedrijf realiseert dan ook uitstroommogelijkheden buiten Zorg en Welzijn, samen met gespecialiseerde bureaus als partner.

Bedrijfsgegevens
Het Transitiebedrijf is onderdeel van WZW B.V.
BTW: 8528.69.216.B.01
KvK: 58090142

Hoe werkt het?

Welkom in deze online loopbaanwinkel! Hier kun je rondkijken in ons aanbod aan loopbaanbegeleiding.

Stap 1) Wil je graag deelnemen? 
Ga dan het gesprek aan met je werkgever/leidinggevende, of stap naar je HR-afdeling. Je werkgever kan voor jou een ‘loopbaanvoucher’ inkopen. Met deze voucher kun je gaan rondshoppen op onze website.

Stap 2) Voucher ontvangen?
Met je werkgever heb je een afspraak gemaakt over het traject dat je kunt gaan volgen, en voor welk bedrag. Je word door je werkgever aangemeld bij het Transitiebedrijf en ontvangt daarna een voucher om producten te kopen. Vervolgens kies je via deze website een coach naar keuze en maak je via het contactformulier een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek met je coach stellen jullie samen een maatwerktraject op en kies jij zelf, of met behulp van je coach, de trainingen die het beste bij jou passen!

Vind je het moeilijk om te kiezen uit ons aanbod?
De online loopbaanwinkel geeft een uitgebreid beeld van ons aanbod. We bieden trainingen, workshops, testen en individuele loopbaancoaching aan. Wat het best passend is, verschilt per persoon. Zo wil de één een nieuwe baan, terwijl de ander beter zijn grenzen wil leren aangeven op het werk. Kom je er niet uit? Bespreek dan met jouw loopbaancoach wat het beste past bij jouw (loopbaan)vraag. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen (info@transitiebedrijf.nl) of bellen (026 – 38 989 8

Technische vragen?
Mail dan naar info@transitiebedrijf.nl of bel ons op 026 – 38 989 83

Vacature Loopbaancoach Sterk in je Werk
WZW, Arnhem, +/- 4 uur per week

Het project ‘Sterk in je Werk, zorg voor jezelf’ biedt belangstellenden een gratis korte loopbaanimpuls. Deze loopbaanimpuls is bestemd voor iedereen die in zorg of welzijn wil (blijven) werken, (opnieuw) in zorg en welzijn wil werken en die een steuntje in de rug wil hebben bij het vinden van een passende baan. Deelnemers krijgen altijd een intakegesprek met één van onze loopbaancoaches en eventueel nog een vervolggesprek of deelname aan een training/workshop.

Loopbaangesprekken en trainingen worden uitgevoerd door loopbaancoaches die verbonden zijn aan het Transitiebedrijf. Zo ook de activiteiten binnen Sterk in je Werk. Sinds de start hebben zo’n 22 organisaties met in totaal 440 medewerkers in de regio deelgenomen aan de Sterk in je Werk Inspiratiemiddag; een middag waarin medewerkers verrast en geïnspireerd worden met een compleet pakket van coaching, testen en workshops gericht op hun persoonlijke loopbaanwensen en talenten. ‘Het is een vorm van aandacht. Het geeft inzicht in jezelf en jouw unieke talenten. Superleuk om daaraan bij te mogen dragen.’ Aldus één van onze loopbaancoaches.

Het Transitiebedrijf (onderdeel van WZW) draagt het project Sterk in je Werk uit voor onze regio, Midden- en Zuid(west)-Gelderland.

Vanwege een aanhoudende vraag zijn we voor onze regio op zoek naar versterking van het team van loopbaancoaches.

Wat ga je doen?

  • Begeleiden van kandidaten van Sterk in je Werk, het voeren van individuele loopbaangesprekken.
  • Verzorgen van inspiratiemiddagen voor leden van WZW
  • Afhankelijk van jouw competenties en ervaring, eventueel ook het geven van trainingen (arbeidsmarkt, persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, etc.).

Wat breng je mee?

  • Je bent een enthousiaste, geduldige loopbaancoach met een HBO+-werk- en denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als loopbaancoach.
  • Een relevant netwerk binnen Zorg en Welzijn in de regio Midden- en Zuid-Gelderland.
  • Je bent op korte termijn op afroep beschikbaar voor gemiddeld +/- 4 uur per week.
  • Bij voorkeur beschik je over een NOLOC certificering.

Je competentieprofiel:
WZW gelooft dat mensen optimaal en met plezier presteren als ze hun potentieel (competenties en talenten) optimaal kunnen inzetten en ontwikkelen! We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende competenties: sociabiliteit en netwerken, klantgerichtheid, doel- en resultaatgerichtheid, luisteren en samenwerken.

Wat bieden wij?

Naast een plek in een ervaren en leuk team van loopbaancoaches en trainers, een marktconforme vergoeding voor het voeren van loopbaangesprekken. Er zijn verschillende mogelijkheden, denk aan detachering vanuit de zorg-of welzijnsorganisatie waar je nu werkt of een opdracht als ZZP’er.

Hoe gaan we te werk?
Wij nodigen je van harte uit om te reageren vóór 13 januari. In de week van 14 januari ontvang je een terugkoppeling. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 21 januari en zullen (na selectie) gevolgd worden door een tweede gespreksronde en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Loeke Salemans, manager van het Transitiebedrijf (l.salemans@wzw.nl) of Wendy Penning, projectmanager Sterk in je Werk (w.penning@wzw.nl). Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Wendy Penning via 026 – 38 98 983 of bovenstaand e-mailadres.

Over WZW 
WZW is de Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn in Gelderland. Er zijn ruim 100 zorg- en welzijnsorganisaties bij ons aangesloten. Vanuit gedeelde waarden werken wij met een team van professionals samen met onze leden aan een duurzame balans op de regionale arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn.

Over het Transitiebedrijf 
Het Transitiebedrijf is opgericht in opdracht van de zorg- en welzijnswerkgevers in Gelderland, verenigd in WZW. Het Transitiebedrijf ondersteunt werkgevers bij Van Werk Naar Werk-, re-integratie- en loopbaantrajecten. Jaarlijks begeleiden wij honderden medewerkers. Samen krijgen en houden we talent op de juiste plek.[/box] Het Transitiebedrijf Het Transitiebedrijf is opgericht in opdracht van de zorg- en welzijnswerkgevers in Gelderland, verenigd in WZW. Het Transitiebedrijf ondersteunt werkgevers bij Van Werk Naar Werk-, re-integratie- en loopbaantrajecten. Jaarlijks begeleiden wij honderden medewerkers. Samen krijgen en houden we talent op de juiste plek.

Share This